Здр колеги днес след като карах колата известно време след като спрях забелязах че нещо капе от лявата страна, след като вдигнах капака видях че подлизва от капачката на казанчето за антифриз но не точно антифриз а някаква каша все едно е издухала гарнитура и е смесила вода и масло какво може да е това помагайте
Известие
Collapse
No announcement yet.
масло в казанчето за антифриз
Collapse
X
-
Без да отстраниш пробива с промиване и смяна на масло нищо няма да постигнеш. Ако няма охладителна течност в картера и проблемът е, както предполагам в този охладител, не е необходимо да сменяш маслото. Ще трябва да смениш охладителя със здрав и да промиеш охладителната система.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Каква цена е тоя охладител горе долу и лесно ли се сменя смисал за пред къщи ли е работата или направо за сервиз
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:24 ----------
Аз при сички положения трябва да сменя маслото защото една част от него е в охладителната система така като гледам може би към половин литъралфа ромео 156 тс
Comment
-
Аз моят охладител мога да го сменя на улицата. За теб няма как да знам. Най-трудни са меките връзки, защото са къси и трябва малко сръчност за са се свали стария охладител от тръбите и да се върже новия. Самият охладител се крепи на централния щуцер на който се навива филтъра.
Смяната на масло никога не е излишна, но ако няма охладителна течност в него и ти липсва известно количество, можеш просто да долееш.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеСамо TS ли има такъв охладител или и JTD, че нещо се вкарвам в някакви филми?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщениеТака като се замисля ако има пробив в охладителя и направя байпас на охладителната течност би трябвало от мястото на пробива да потече масло или логиката ми куца?
Аз мисля, че изолирането на охладителя е допустима само временно, докато се подмени с друг. За температурния режим на мотора все пак са правени сметки и този охладител влиза в тях.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment